Ontdek internationale waterstofkansen tijdens World Hydrogen Summit 2024

Nederland en groene waterstof

Nederland speelt een leidende rol bij het opbouwen van een wereldwijde waterstofeconomie. Onze havens en infrastructuur vormen een belangrijk knooppunt richting de rest van Europa. Bovendien zetten Nederlandse waterstofbedrijven innovatieve ideeën om in haalbare oplossingen. Tijdens de WHS krijgen bedrijven de mogelijkheid die oplossingen te presenteren aan een wereldwijd publiek.

Onder andere minister Schreinemacher (BHOS), minister Jetten (EZK) en klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme zijn aanwezig. Net als internationale politieke leiders, genodigden, organisaties en bedrijven.

World Hydrogen Summit

Na aanmelding is de beursvloer van de WHS gratis te bezoeken. Meld u gratis aan voor de WHS. U kunt daar internationale bedrijven ontmoeten, maar er zijn ook verschillende landenpaviljoens. Een van deze paviljoens is het Nederland (NL) Paviljoen, waar maandagmiddag een netwerkreceptie plaatsvindt. 

Het algemene WHS 'Summit programma' is niet gratis.

Sessies en workshops voor ondernemers en organisaties

U kunt wel gratis deelnemen aan diverse sessies en workshops over waterstof van de Nederlandse overheid. Aanmelden kan via de aanmeldknop bij de specifieke sessies. 

Let op: Wilt u een sessie of workshop bezoeken? Meld u dan ook apart aan voor uw bezoek aan de WHS.

Hieronder vindt u een overzicht van de sessies. 

Finance Forum

Op maandagmiddag vindt het Finance Forum plaats. Dit forum gaat over de uitdagingen en oplossingen bij de financiering van groene waterstofprojecten in opkomende markten.

Programma

 • Opening door Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
 • Verschillende panelsessies met internationale ontwikkelingsbanken en financiële instellingen, private investeerders en financiers van internationale projecten.Tijdens deze sessies hoort u wat er nodig is om groene waterstofprojecten in opkomende markten mogelijk te maken. Ook presenteert de Wereldbank haar 10GW initiatief.
 • Afsluitende netwerkreceptie op het NL Paviljoen, waar u u de sprekers kunt ontmoeten.

Tijd en locatie 

Dit forum vindt plaats op maandag 13 mei van 13:45 tot 17:00 uur in Port 1A.

Aanmelden

Organisatie

Dit forum wordt georganiseerd door de Wereldbank, Invest International en de Nederlandse overheid, en mede mogelijk gemaakt door RVO.

Nordics sessie: 'H2 Nordics & the Netherlands Business Talks'

Bent u een ervaren ondernemer of scale-up en heeft u interesse in samenwerking met de Nordics? Meld u dan aan voor deze 'meet and greet' met potentiële zaken- en kennispartners uit Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Deze sessie wordt georganiseerd door het netwerk van Nederlandse ambassades in de Nordics.

Programma

 • Hoofdprogramma, geopend door Michel Heijdra, directeur-generaal Klimaat en Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 
 • Daarna neemt u plaats aan thematafels over onder andere:
  • de productie van elektrolysers en brandstofcellen; 
  • infrastructuur;
  • mobiliteit; 
  • handel en investeringen.
 • Aansluitend kunt u op de beursvloer de netwerkrecepties van de landenpaviljoens bezoeken, waar u uw netwerk verder kunt uitbreiden.

Tijd en locatie 

Deze sessie vindt plaats op maandag 13 mei van 12:00 tot 15:00 in Port 1C.

Aanmelden

Meer weten over waterstof in de Nordics? 

Matchmakingsessie Latijns-Amerika

Bent u geïnteresseerd in waterstofprojecten in Latijns-Amerika? Deze matchmakingsessie brengt ontwikkelaars van waterstofprojecten in Latijns-Amerika en Nederlandse leveranciers van technologieën voor waterstofproductie, -transport, -opslag en -gebruik samen. 

Programma

 • Kort hoofdprogramma, geopend door klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme. 
 • Individuele matchmakinggesprekken. 

Tijd en locatie

Deze sessie vindt plaats op maandag 13 mei van 08:30 tot 12:00 uur in Dock 1.

Aanmelden

De uiterste aanmelddatum is 30 april.

Matchmaking is alleen beschikbaar voor een select aantal ontwikkelaars en aanbieders. Na aanmelding laten we weten of u in aanmerking komt.

Organisatie 

Deze sessie wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met het netwerk van Nederlandse ambassades in Latijns-Amerika, Holland House Colombia en RVO.

Meer weten over waterstof in Latijns-Amerika? 

Bekijk de informatie van het publiek-private Platform Waterstof Internationaal over kansrijke waterstoflanden.

International Hydrogen Trade Forum (IHTF) workshops

Onderstaande sessies vinden tijdens de WHS plaats onder de vlag van het International Hydrogen Trade Forum (IHTF). Dat is een internationaal platform voor landen die waterstof importeren en exporteren. Via het IHTF kunnen zij de dialoog aangaan over het versnellen van de wereldwijde waterstofhandel. 

Workshop 1: Hydrogen trade rules & framework

Onlangs brachten de International Renewable Energy Agence (IRENA) en de World Trade Organization (WTO) een rapport uit over de rol van handelsbeleid in groene waterstof. Tijdens de workshop lichten zij dit rapport verder toe.

Ook vindt er een paneldiscussie plaats, waarin de volgende stappen worden besproken om de bijdrage van handel en handelsbeleid te verbeteren. 

Tijd en locatie

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 14 mei van 11:00 tot 12:30 uur in Dock 15.

Aanmelden

Let op: vrije inloop, maximaal 100 personen (vol = vol).

Organisatie

Deze sessie wordt georganiseerd door IRENA en de WTO, in samenwerking met RVO. 

Workshop 2: Certification in hydrogen

Deze workshop richt zich op internationale samenwerking op het gebied van certificering van waterstof. Ook vindt een paneldiscussie plaats over de erkenning van certificering en CO2-eisen in landen buiten Europa. 

Tijd en locatie

De workshop vindt plaats op dinsdag 14 mei van 13:00 tot 14:45 uur in Dock 15.

Aanmelden

Let op: vrije inloop, maximaal 100 personen (vol = vol).

Organisatie 

Deze workshop wordt georganiseerd door het International Partnership for Hydrogen and Fuell Cells in the Economy (IPHE) en de International Energy Agency's Hydrogen Technology Collaboration Program (IEA H2 TCP), in samenwerking met RVO. 

Workshop 3: the role of ports in hydrogen trade

Hoe kunnen havens als belangrijke hubs samenwerken op wereldwijd niveau? Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de huidige kansen en uitdagingen rondom de import en export van waterstof. 

Tijd en locatie 

Deze workshop vindt plaats op dinsdag 14 mei van 15:00 tot 17:00 uur in Dock 15.

Aanmelden

Let op: vrije inloop, maximaal 100 personen (vol = vol). 

Organisatie

De workshop wordt georganiseerd door Port of Rotterdam en het International Hydrogen Trade Forum (IHTF). 

Uruguay sessie: 'Potential of Uruguay in the production of hydrogen derivatives'

Heeft u interesse om samen te werken of te investeren in Uruguay? Tijdens deze sessie krijgt u de mogelijkheid om de ontwikkelingen en potentie van dit land op het gebied van waterstof te ontdekken. 

Tijd en locatie

Deze sessie vindt plaats op dinsdag 14 mei van 10:30 tot 12:00 uur in Dock 1.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar kristine.bianchi@miem.gub.uy.

Organisatie

Deze sessie wordt mede mogelijk gemaakt door RVO.

Meer weten?

Meer weten over de waterstofmarkt in Uruguay? Bekijk de informatie van het publiek-private Platform Waterstof Internationaal over de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en kansen op het gebied van waterstof in Uruguay.

Chile side-event

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met Chileense waterstofbedrijven? Dit evenement geeft Chileense en Nederlandse bedrijven gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een eventuele samenwerking in waterstof te bespreken. 

Tijd en locatie

Dit side-event vindt plaats op maandag 13 mei van 13:00 tot 15:00 uur in Port 1C.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar oflores@prochile.gob.cl.

Organisatie 

Deze sessie wordt georganiseerd door ProChile, de Nederlandse ambassade in Chili, de Chileense ambassade in Nederland, en het Partners for International Business (PIB)-cluster. Het wordt mede mogelijk gemaakt door RVO.

Australië – Nederland matchmakingsessie

Voorafgaand aan de WHS kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met Australische delegatieleden en partijen die aanwezig zijn. 

Tijd en locatie

Dit event vindt plaats voorafgaand aan de WHS, op zondag 12 mei van 12:00 tot 15:30 uur bij Hotel New York in Rotterdam.

Aanmelden

Organisatie

Deze sessie wordt georganiseerd door het consulaat-generaal Sydney, New Energy Coalition, en het Partners for International Business (PIB)-cluster H2Australia. Het wordt mede mogelijk gemaakt door RVO.

Kom langs bij het NL Paviljoen

Kom op 13 en 14 mei langs bij het NL Paviljoen en: 

 • ontmoet experts op het gebied van waterstof van de Nederlandse overheid;
 • maak kennis met 14 innovatieve Nederlandse mkb-bedrijven en kennisinstellingen, en leer meer over hun bijdrage aan de internationale waterstofwereld;
 • spar met vertegenwoordigers van het publiek-private Platform Waterstof Internationaal over exportkansen op het gebied van waterstof;
 • bekijk de grote waterstofkaart, die een overzicht biedt van de waterstofactiviteiten in Nederland.

Vergeet niet om ook deel te nemen aan de netwerkreceptie bij het NL Paviljoen op 13 mei van 16:00 tot 18:00 uur. Tijdens de receptie reikt Missie H2 een waterstofmedaille uit aan een pionier binnen de waterstofsector.

Weten wat de overheid voor u kan betekenen bij internationaal zakendoen in de waterstofsector? Op 13 en 14 mei sta ik samen met andere adviseurs van het programma International Clean Energy Partnership (ICEP) op het NL Paviljoen klaar om uw vragen te beantwoorden. 

David KooleICEP-adviseur

Een impressie van de World Hydrogen Summit 2023

Meer weten?

Platform Waterstof Internationaal biedt u inzicht in de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en kansen op buitenlandse markten op het gebied van waterstof.

Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor de nieuwsbrief van PWI of volg PWI op LinkedIn.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?