Innovatiemissie Duitsland: Regeneratieve Geneeskunde

Regeneratieve geneeskunde is een multidisciplinair terrein van biomedisch onderzoek, technologie en patiëntenzorg dat snel groeit. Het heeft als doel baanbrekende therapieën te ontwikkelen om ons lichaam te helpen beschadigde cellen, weefsels en organen te herstellen of te regenereren als gevolg van letsel, veroudering, kanker en ziekte.

Regeneratieve geneeskunde is een snel ontwikkelend vakgebied in zowel Nederland als Duitsland. Duitsland is door de nabijheid, maar bovenal door de uitstekende onderzoeksinfrastructuur en kracht in productie, een waardevolle partner voor het Nederlandse RegMed-ecosysteem. Tijdens het bezoekersprogramma brengen we experts uit beide ecosystemen samen om te verbinden, onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden te verkennen die zijn gericht op het realiseren van regeneratieve geneeskundeoplossingen voor patiënten, en samen te werken bij het creëren van een nieuwe industriële sector.

Voor wie?

Deelname aan de missie is vooral interessant als u een ondernemer, onderzoeker, ingenieur, business developer, clinicus of ethicus bent, verbonden aan een kennisinstelling, (academisch) medisch centrum, (technologie) bedrijf of patiëntenorganisatie, en actief bent in het hierboven genoemde thema.

Wat levert het u op?

Dit bezoekprogramma geeft u de mogelijkheid om midden in de Duitse ontwikkelingen op het gebied van regeneratieve geneeskunde te staan. De focus van de innovatiemissie zal liggen op de levendige ecosystemen van München en Berlijn. Mogelijke stops zijn bijvoorbeeld de Charité, Bayer, het Berlin Institute of Health, Helmholtz Pioneer Campus en BioM. Er zal ook volop gelegenheid zijn voor netwerken waarbij belangrijke stakeholders uit andere regio's in het zuiden en oosten van Duitsland aanwezig zullen zijn, zoals Fraunhofer IPA en het BioPark Regensburg.

Programma

Het missieprogramma wordt ontwikkeld door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Innovatie Netwerk in Duitsland, in samenwerking met RegMedXB en Health~Holland. In de bijlage hieronder vindt u het conceptprogramma (Engelstalig). We proberen uw wensen zo veel als mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma. 

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: 

  • deelname aan het gezamenlijke programma;
  • lokale transfers in Berlijn en München, naar en van de programmaonderdelen;
  • lunch en diners die vermeld staan in het definitieve programma.

Deelname is exclusief:

  • Treinreis van Berlijn naar München
  • overige reis- en verblijfkosten;
  • en alle individuele kosten.

Aanmelden 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw organisatie past binnen de scope en doelstelling van de missie.

Meer weten? 

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neemt u dan contact op met:

Niels van Leeuwen, Senior Advisor International R&D cooperation Life Sciences & Health E: niels.vanleeuwen@rvo.nl M: +31 (0) 6 5256 3310

Of stuur een e-mail naar innovatiemissies@rvo.nl

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?