Handelsmissie Verduurzaming Havens Italië

Wij bezoeken tijdens de missie 3 Italiaanse havens met verduurzamingsprojecten. U ontmoet belangrijke Italiaanse personen en organisaties in de sector. En u krijgt de kans om te leren van de Italiaanse verduurzamingsstrategie.

Voor wie? 

De missie is voor Nederlandse scale-ups, mkb's en andere organisaties in de maritieme sector. Deelname is vooral interessant voor wie actief is op de volgende thema's: 

 • Innovatieve en duurzame havenontwikkeling, digitalisering, logistiek en hinterlandconnectie (het gebied dat een haven nodig heeft voor aan- en afvoer van goederen).
 • Haveninfrastructuur, opslag, elektriciteitsinfrastructuur (walstroom) en elektrolyzers.
 • Masterplanning en advies en de aanpak van één stad-haveninfrastructuur.
 • Hernieuwbare energie met (drijvende)zonnepanelen en de productie van waterstof.

Waarom deelnemen?

Italië investeert momenteel veel in innovatieve en duurzame haveninfrastructuur als onderdeel van hun Nationale Herstel- en Veerkrachtplan. 

Tijdens de missie bezoeken wij 3 belangrijke, Italiaanse havens. U krijgt de mogelijkheid om daar in contact te komen met lokale organisaties in de sector. En om uw marktkansen daar te vergroten.

Kansen voor Nederlandse organisaties

De maritieme sector is in Nederland en in Italië van oudsher belangrijk. Al eeuwen hebben deze landen een goede handelsrelatie met elkaar en veel wederzijdse investeringen.

 • Beide landen hebben een goede naam in scheepsbouw, navigatie en in de maritieme techniek. Ook zijn zij sterk in havens, logistiek en innovatie. 
 • Nederland en Italië hebben een goede ligging. Italië ligt aan de Middellandse zee en verbindt het Suezkanaal en Noord-Europa. Nederland is goed gelegen als bestemmings- en vertrekhaven. 

Italië en Nederland willen werken aan een groene, slimme en duurzame toekomst voor de sector. Zij willen daar hun maritieme specialisme voor gebruiken. Zeker omdat zij het klimaat zien veranderen. 

Italië werkt niet meer mee aan het Belt and Road Initiative (BRI). Dit zijn projecten die China beter gaat verbinden met de rest van wereld (en vooral Europa) door wegvervoer, spoorvervoer of zeeroutes. Daarom zoekt het land nu mogelijkheden om de maritieme sector te verbeteren en verduurzamen. Dit biedt kansen voor Nederlandse organisaties.

Conceptprogramma

Wij werken verder aan het definitieve missieprogramma. Daarbij proberen wij de wensen van deelnemers zoveel mogelijk  mee te nemen.

Conceptprogramma

Sunday, 12 May

 • Aankomst in Genua
 • Welkomstdiner

Monday, 13 May

 • Bezoek aan haven van Genua: presentatie door havenautoriteit, gevolgd door pitching event door deelnemers en rondleiding door de grootste haven van Italië
 • Netwerklunch met lokale stakeholders
 • Avondvlucht naar Bari en transfer naar Taranto

Tuesday, 14 May

 • Bezoek aan haven Taranto: presentatie door havenautoriteit, gevolgd door pitching event door deelnemers en rondleiding door de haven.
 • Netwerkmoment/ lunch met lokale stakeholders
 • Transfer naar Bari voor de vlucht naar Triëst

Wednesday, 15 May

 • Bezoek aan haven Triëst: presentatie door havenautoriteit, gevolgd door pitching event door deelnemers en rondleiding door de haven
 • Lunch met lokale stakeholders
 • Transfer naar Venetië voor de terugvlucht naar Nederland

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie (maximaal 2 personen). 

Deze prijs is inclusief deelname aan collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer (met uitzondering van interne vluchten tijdens de missie!) en lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Aanmelden 

Ga mee met de handelsmissie Verduurzaming Havens Italië. Aanmelden kan tot en met 5 april 2024. 

Deelnemers moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de handelsmissie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname van de projectleider na sluiting van de aanmeldperiode. 

Aan deze handelsmissie kunnen maximaal 12 bedrijven deelnemen. 

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze handelsmissie samen met de Nederlandse ambassade en het economisch netwerk in Italië. Ook een raamcontractant werkt mee. Dit doen wij voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma, of over logistieke en financiële zaken? Wij helpen u graag verder.

Neem dan contact op met:Philippe Evers, Business Development Coach Italië voor RVOT: tel:+316  554 840 76E: philippe.evers@rvo.nl 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Reisadvies-clausule

Wij besluiten 6 tot 8 weken voor de handelsmissie of deze doorgaat. Wij doen dit vanuit het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. En op basis van de inreis-regelgeving en de situatie in Italië op dat moment.

Wij informeren deelnemers meteen over dat besluit. Wij rekenen geen deelnemerskosten als wij de missie uitstellen of definitief niet door laten gaan.

Gaat de missie door, dan kunnen wij later toch annuleren door onvoorziene omstandigheden. Uiteraard rekenen wij ook dan geen deelnemerskosten. 

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?