Start-up Baden-Württemberg Summit in Duitsland

De Start-up Baden-Württemberg Summit (Start-up BW Summit) in Stuttgart is een groot start-up tech event in Zuid-Duitsland en dé plek voor start-ups om gericht te netwerken en zaken te doen met bedrijven, investeerders en instellingen.

Waarom de Start-up BW Summit?

Kijkt u naar de Duitse markt om op te schalen? Dan is de Start-up BW Summit misschien wel wat voor u. De regio Baden-Württenberg is een industrie- en export-intensieve deelstaat.

In 2023 telde Baden-Württemberg 412.601 bedrijven. 18 innovatieve bedrijven zoals Bosch, Daimler, Heidelberg Cement, IBM, Porsche, SAP, Schwarz Gruppe (Lidl), Voith, en ZF Friedrichshafen hebben hun hoofdkantoor of belangrijke dochterondernemingen in de regio. Verder maken gerenommeerde onderzoeksinstellingen en universiteiten – zoals het Max Planck Institute en de universiteiten van Stüttgart en Karlsruhe – Baden-Württemberg tot een belangrijke locatie voor onderzoek en ontwikkeling.

De Start-up BW Summit vindt op donderdag 11 juli plaats in het centrum van Stuttgart in het Haus der Wirtschaft en begint om 10:00 uur. Van 8:00 uur tot 9:15 uur is er een 'Dutch-only' ontbijtsessie voor de Nederlandse deelnemers.

Discovery Tours BW

Op 9 en 10 juli vinden, voorafgaand aan de Start-up BW Summit, 2 tweedaagse 'Discovery Tours BW' plaats. Deze zijn exclusief voor internationale start-ups die aan Start-up BW Summit deelnemen. Tijdens deze tours bezoeken wij lokale tech-ecosystemen met focus op kennismaking, samenwerking en netwerken met hubs, Duitse bedrijven en kennisinstellingen.

Elke door ons geselecteerde Nederlandse start-up kan voor 1 van de 2 onderstaande tours kiezen en met 1 persoon deelnemen.  

1. Tour Noord

 • Heilbronn (CampusFounders, Innovation Park Artificial Intelligence, gesprek met MedTech bedrijf)
 • Heidelberg (Wavehouse, networking diner)
 • Mannheim (Cluster MedTech Mannheim, CUBEX 41, CUBEX ONE, Mafinex Tech Centrum, Up2B en Life-Science Accelerators)
 • Böblingen (AI Express)

2. Tour Zuid

 • Karlsruhe (Cyberforum, European Digital Innovation Hub Karlsruhe, Energy Accelerator AXEL, Karlsruhe Institute of Technology, networking lunch en diner)
 • Freiburg en omgeving (BadenCampus, Arise Accelerator, Grünhof&Lokhalle)
 • Böblingen (AI Express)

Tour Noord en Tour Zuid beginnen en eindigen in Stuttgart. Aan het eind van de 2 Discovery Tours is er op woensdag 10 juli in Stuttgart voor de deelnemers een afsluitende borrel & diner.

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen aan deze handelsmissie, krijgt u toegang tot de Duitse markt. Onze missie is gericht op het ondersteunen van snelgroeiende Nederlandse tech-start-ups die internationaal willen ondernemen of dat al doen. Samen zetten we het Nederlandse start-up-ecosysteem op de kaart.

Top 5 kansen die de Start-up BW Summit u biedt

U kunt:

 1. uw product of dienst presenteren aan de Duitse markt;
 2. uw product of dienst valideren/testen;
 3. uw netwerk op de Duitse markt uitbreiden;
 4. uw potentiële investeerders ontmoeten;
 5. kennis opdoen over de Duitse markt en de mogelijkheden van samenwerking.

Vergeet niet: het peer-to-peer aspect is uiterst waardevol. Tijdens de missie zijn er genoeg kansen om kennis en ervaring over de Duitse markt uit te wisselen met andere Nederlandse en internationale deelnemers.

Voor wie?

Wij nodigen start-ups uit die actief zijn op het gebied van:

 • Artificial Intelligence/Machine Learning, Software en IT-Security
 • Life Sciences & Health (LSH)
 • GreenTech and ImpactTech
 • Smart Mobility

U kunt deelnemen als uw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Uw product of dienst is hoogtechnologisch, innovatief en potentieel disruptief.
 • U bent gestart met, of klaar voor, internationale opschaling.
 • Uw start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Past u niet precies in bovenstaand profiel, maar heeft u wel een overtuigende motivatie om mee te gaan naar de Start-up BW Summit? Licht dan bij uw aanmelding toe waarom u niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie!

Deelname – Volledige aanwezigheid is vereist

Wij geloven dat start-up missies een belangrijke rol kunnen spelen in de groei en ontwikkeling van start-ups. Om succes te behalen, is het cruciaal om u goed voor te bereiden op de missie en er volledig aan deel te nemen. Met dat in het achterhoofd, vragen we u om aanwezig te zijn bij de digitale voorbereidingsbijeenkomst, en deel te nemen aan het hele programma van 9 tot en met 11 juli.

Als u om wat voor reden dan ook verhinderd bent, overweeg dan om een collega te sturen, of heroverweeg uw deelname.

Aanmelden

Aanmelden voor deze missie is mogelijk tot en met dinsdag 7 mei 2024. In de week daarna informeren we u of u geselecteerd bent. Iedere deelnemer dient zich apart aan te melden. De voertaal van de missie is Engels. 

Er kunnen maximaal 20 start-ups mee met deze missie. RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Ook stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender, maar we dagen u uit om binnen uw eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 per bedrijf, maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

Hiervoor krijgt u:

 • Deelname aan de verplichte digitale voorbereidingsbijeenkomst 2 weken voor de missie.
 • Deelname aan de Discovery Tour Noord of Discovery Tour Zuid voor één persoon per deelnemende start-up, inclusief overnachting en alle maaltijden.
 • Deelname aan alle missie-side-events en netwerkactiviteiten.
 • Toegangspas voor ongelimiteerde toegang tot de Start-up BW Summit, en het online platform voor 2 deelnemers.
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de NL Lounge als meeting- en presentatiepoint op de Start-up BW Summit.
 • Netwerkmogelijkheden met potentiële investeerders.
 • Lokale ondersteuning van de Start-up Liaison Officer, Netherlands Business Support Office (NBSO) Stuttgart en RVO.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten en maaltijden en borrels zijn voor eigen rekening, tenzij anders vermeld in het programma.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf voldoet aan deze voorwaarden vragen wij om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Nederlandse ambassade in Berlijn en het Netherlands Business Support Office (NBSO) Stuttgart.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Marie-Jeannine CitroenProjectleider Start-up BW Summit 2024T: +31629413906E: marie.citroen@rvo.nl

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?