Re-integratie van uw werknemer

Wordt uw werknemer ziek? Dan moet u er samen voor zorgen dat uw werknemer snel en verantwoord weer aan het werk gaat. Lees meer.

Wordt een van uw werknemers ziek en is het onduidelijk hoe lang dat gaat duren? Dan moet u er samen voor zorgen dat uw werknemer snel en verantwoord weer aan het werk gaat (re-integreren).

Re-integratietraject

Het re-integreren of het re-integratietraject begint wanneer uw werknemer zich ziekmeldt. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor het verloop van het re-integratietraject. U moet binnen een bepaalde periode een aantal stappen nemen. Dat moet al in de eerste week na de ziekmelding. Met het Stappenplan van UWV kunt u precies zien wat u moet doen nadat uw werknemer zich heeft ziekgemeld.

Het re-integratietraject heeft een aantal belangrijke onderdelen. U moet de voortgang van het re-integratietraject vastleggen in het re-integratieverslag. U moet een bedrijfsarts of arbodienst inschakelen bij de re-integratie.

Hoe lang duurt re-integratie?

Een re-integratietraject duurt maximaal 2 jaar. Daarna bekijkt UWV of uw werknemer gedeeltelijk of helemaal arbeidsongeschikt is en of de werknemer een uitkering krijgt (WIA, WGA of IVA). Zolang de werknemer bij u in dienst is, moet u uw werknemer helpen om passend werk te vinden.

Het re-integratietraject van een zieke werknemer stopt als:

  • de werknemer weer helemaal hersteld is
  • de arbeidsovereenkomst eindigt
  • u de werknemer ontslaat

Ontslag tijdens re-integratie

Heeft u samen met uw werknemer 2 jaar lang genoeg gedaan voor re-integratie, maar is uw werknemer nog steeds ziek of arbeidsongeschikt? U mag in deze situatie uw zieke medewerker ontslaan. U moet eerst een deskundigenoordeel aanvragen bij UWV.

Heeft u niet genoeg gedaan om uw werknemer weer aan het werk te krijgen? Dan moet u het loon van uw werknemer na 2 jaar ziekte maximaal nog 1 jaar doorbetalen.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?