Innovatiemissie offshore wind Verenigde Staten

De VS hebben grote ambities als het gaat om de ontwikkeling van wind op zee. President Biden heeft als doel gesteld om 30 GW wind op zee te ontwikkelen voor 2030 en een doelstelling van 110 GW in 2050! Dit is een zeer ambitieuze doelstelling die niet kan worden waargemaakt zonder de technologische ontwikkelingen die nodig zijn om de bouw van offshore windparken te versnellen en financieel interessanter te maken.

De Nederlandse industrie en kennisinstellingen kunnen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van offshore wind in de VS en omgekeerd kan de samenwerking met Amerikaanse kennisinstituten ook weer leiden tot nieuwe kennis voor de Nederlandse markt. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, heeft het Nederlands Innovatie Netwerk in Boston, een analyse van het innovatie ecosysteem langs de Amerikaanse noordoostkust uitgevoerd. In het rapport worden een aantal concrete aanbevelingen gedaan voor de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die een rol willen spelen bij de technologische innovatie en ontwikkeling in de VS. 

Lees het rapport An Analysis of the Offshore Wind Innovation Ecosystem along the Northeast U.S. Coast

Doel missie

De missie heeft als doel om te verkennen hoe we de samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van wind op zee naar de toekomst toe kunnen versterken door gezamenlijk op te trekken. De ultieme uitkomst van de missie is de ontwikkeling van een gezamenlijke R&D agenda en R&D projecten.

Voor wie?

Bent u als ondernemer, technologieprovider of onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling actief op het thema van wind op zee? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (mkb en corporates) en kennisinstellingen. De missie is kleinschalig met circa 20 deelnemers (excl. organisatie). Per organisatie zijn er maximaal 2 personen toegestaan.Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw expertise binnen de scope en het doel van de missie past. Registratie betekent daarom nog niet of u wordt toegelaten tot de missie. U krijgt een definitieve bevestiging van deelname na sluiting van de registratie.

Conceptprogramma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het programma.Definitieve afspraken met te bezoeken bedrijven worden in de komende weken gemaakt op basis van de aanmeldingen. In grote lijnen zal het programma er als volgt uitzien:

22 oktoberAankomst in Boston Logan International AirportInformeel diner met de delegatie

23 oktober Start formele programma met verschillende bezoeken in Boston

24 oktoberVerschillende bezoeken in de staat Massachusetts

25 oktoberVerschillende bezoeken in Rhode Island

Aansluitend bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het programma van de offshore wind handelsmissie naar de ACP 2024 in Atlantic City.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: 

  • deelname aan het collectief programma
  • transfers van en naar programmaonderdelen
  • lunch en diners als dit is vermeld in het programma

Deelname is exclusief: 

  • reis- en verblijfskosten (intercontinentale en binnenlandse vluchten en hotels)
  • alle individuele kosten, zoals lunches en diners buiten het programma om
  • handelsmissie ACP 2024

Aanmelden

Heeft u interesse in deelname aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 29 mei 2024 aan via ons online registratieformulier.

Meer weten?

Lees meer over zakendoen met de VS: Wees niet bescheiden over je succes!

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?