Eisen aan brandveiligheid van kleding

U mag alleen brandveilige kleding verkopen. U bewijst dit met een brandbaarheidtest. Lees hier meer over brandveiligheidseisen.

Verkoopt u kleding in Nederland? Uw kleding moet aan eisen voor brandveiligheid voldoen. U kunt met een brandbaarheidtest bewijzen dat de kleding brandveilig is.

Eisen brandveiligheid kleding

Is de kleding helemaal gemaakt van (of een combinatie van) acryl, modacryl, nylon, olefin, polyester of wol? Dan voldoet de kleding in principe aan de eisen voor brandveiligheid. Bevat de kleding andere stoffen? Dan moet de leverancier een verklaring geven of een testrapport laten zien waarin staat dat de kleding brandveilig is.

In Nederland zijn afspraken gemaakt over brandveiligheidseisen:

Deze soorten kleding vallen niet onder de brandveiligheidseisen in het convenant:

  • zwemkleding
  • beenmode
  • ondermode
  • babykleding kleiner dan maat 80

Brandveiligheid testen

U kunt de brandveiligheid van kleding bewijzen door het brandgedrag van kleding te (laten) testen. Daarvoor gebruikt u de Europese testmethode EN 1103 (Textiel – Brandgedrag – Kledingtextiel – Gedetailleerde procedure voor de bepaling van het brandgedrag van textiel voor kleding).

Voor het testen van verkleedkleding voor kinderen tot 14 jaar, gebruikt u de test EN 71-2 (Veiligheid van speelgoed – Deel 2: Brandbaarheid).

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?