Wanneer regelt u uw pensioen?

Wat is voor u een goed moment om aan uw pensioen te denken? En wat moet u dan doen? Bekijk goed hoe uw pensioen geregeld is. Zo komt u later niet voor vervelende verrassingen te staan. Komt u er niet uit? Vraag dan om een pensioenadvies bij uw bank of verzekeraar.

U bent 25 jaar en net gestart

Doe het rustig aan en zet eerst uw bedrijf goed op. Beschikt u al over extra geld? Bepaal dan eerst of u dit geld moet investeren in uw bedrijf (groei) of dat het beschikbaar is voor de eerste pensioenvoorziening.

U bent 35 jaar en al een tijdje ondernemer

Het is nog geen ramp als u geen voorziening voor uw pensioen heeft, maar het moet uw aandacht krijgen. Het wordt nu tijd om iets te gaan reserveren. Anders bouwt u straks te weinig op om een aanvulling op uw AOW te krijgen.

U bent 45 jaar en gevestigd als ondernemer

Nu moet u echt uit de startblokken komen als u nog niets aan uw pensioenopbouw gedaan heeft. Heeft u al wel iets geregeld? Onderzoek dan eens met uw adviseur of u nog voldoende opbouwt. Misschien blijkt dan dat u uw voorziening moet aanpassen.

U bent 55 jaar en doorgewinterd ondernemer

Als u nog niets heeft geregeld op pensioengebied, dan bent u rijkelijk laat. Breng uw beleggingen onder bij een verzekeraar. Zorg er door een versnelde opbouw voor dat u alsnog voldoende pensioen opbouwt.

U bent 65 jaar en u denkt aan stoppen

U heeft geen pensioen opgebouwd? Dan is bij verkoop van uw onderneming de waardebepaling belangrijk. Levert de verkoop van uw bedrijf voldoende op om, na afrekening met de Belastingdienst, een pensioenstorting te doen? Dan heeft u geluk. Als zzp’er bént u eigenlijk uw bedrijf. De kans bestaat dat de verkoop van uw bedrijf niet voldoende oplevert.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?