Verklaring gezamenlijk vervoer

Heeft u een vennootschap in het busvervoer of taxivervoer? Dan heeft u een verklaring gezamenlijk vervoer nodig. Lees meer.

Heeft u samen met andere ondernemers een bedrijf in het busvervoer of taxivervoer (vof)? En wilt u een ondernemersvergunning voor taxivervoer of een communautaire vergunning voor busvervoer aanvragen? Dan heeft u een verklaring gezamenlijk vervoer nodig.

Met de verklaring gezamenlijk vervoer zegt u dat de ondernemers (vennoten) het taxibedrijf of het busbedrijf voor gezamenlijke rekening en risico leiden.

Gezamenlijkheidscriterium

U moet als u een vennootschap in het bus- of taxivervoer wilt starten aan het gezamenlijkheidscriterium voldoen. Dat betekent dat alle vennoten in het bedrijf hetzelfde risico lopen en hetzelfde verdienen. Of u aan het gezamenlijkheidscriterium voldoet, heeft te maken met:

  • wordt de winst gelijk verdeeld?
  • worden de kosten (voor bijvoorbeeld schadeverzekeringen en vervanging bij ziekte) gelijk verdeeld?
  • de aansprakelijkheid naar anderen.

Verklaring gezamenlijk vervoer

U kunt de verklaring gezamenlijk vervoer (pdf) downloaden bij Kiwa Register. U stuurt dit formulier ingevuld mee met uw aanvraag voor de ondernemersvergunning voor taxivervoer of communautaire vergunning voor busvervoer.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?