Subsidie voor waterstof produceren met een elektrolyser (OWE)

Wilt u met een elektrolyser hernieuwbare waterstof produceren? U kunt subsidie aanvragen via de OWE. Lees meer.

Wilt u hernieuwbare (duurzame) waterstof produceren met een elektrolyser? U kunt subsidie aanvragen met de Subsidieregeling opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse (OWE). De subsidie is voor de investeringskosten van uw productie-installatie en voor de productie van de waterstof.

De productie van hernieuwbare waterstof met een elektrolyser is duurder dan met een stoommethaanreforminstallatie (SMR) op aardgas. Daarom is de productie van hernieuwbare waterstof meestal niet winstgevend.

Wat zijn de voorwaarden voor de OWE?

De voorwaarden voor de OWE zijn onder meer:

  • U gaat een productie-installatie voor waterstof maken en gebruiken voor de productie van hernieuwbare (duurzame) waterstof.
  • Uw productie-installatie voldoet aan bepaalde eisen zoals: u gebruikt een elektrolyser met een vermogen van 0,5 tot maximaal 50 megawatt.
  • U vraagt de subsidie aan voordat u de waterstofproductie-installatie gaat gebruiken en voordat u verplichtingen (zoals betalingen en opdrachten) aangaat.

Bekijk alle voorwaarden voor de OWE bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u de OWE aanvragen?

U kunt de OWEW-subsidie niet meer aanvragen. Dit kon van 30 november 2023 9.00 uur tot 14 december 2023 17.00 uur bij de RVO. U kunt de informatie over het aanvraagproces teruglezen bij RVO. 

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?