Registreren (land)bouwvoertuigen

U moet uw (land)bouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) registreren. Bekijk hier wanneer en waar.

Bent u eigenaar of handelaar van (land)bouwvoertuigen? U moet uw voertuig registeren bij RDW (kentekenbewijs aanvragen) als uw voertuig op de openbare weg rijdt en harder dan 6 km per uur kan.

De registratieplicht geldt voor:

De registratieplicht geldt voor voertuigen die nieuw zijn en voor voertuigen die al in gebruik zijn genomen. Voor sommige trekkers of MMBS geldt een uitzondering.

(Land)bouwvoertuig laten keuren

Voordat u uw (land)bouwvoertuig kunt registreren (kentekenbewijs aanvragen) moet u het voertuig eerst laten keuren door RDW. U maakt hiervoor een keuringsafspraak bij RDW.

Kentekenplicht

Als u uw voertuig heeft geregistreerd, moet u in bepaalde gevallen een kentekenplaat op het voertuig hebben. Bijvoorbeeld als het voertuig harder dan 25 km per uur rijdt. Lees bij RDW wanneer u een kentekenplaat op het voertuig moet hebben.

Verzekeringsplicht

Als u uw voertuig heeft geregistreerd dan moet u het voertuig verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Ook als u er niet mee rijdt. U geeft uw kentekennummer en meldcode door aan de verzekeraar. Voor getrokken voertuigen geldt geen verzekeringsplicht.

APK-plicht

Heeft u een landbouwtrekker of een bosbouwtrekker op wielen die sneller kan dan 40 km per uur? Dan moet u de trekker APK laten keuren.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?