Registreren als geneeskundig specialist of profielarts

Als specialist of profielarts moet u zich registreren  in het BIG-register en bij de KNMG. Lees hier voor wie dit geldt.

Werkt u als geneeskundig specialist of profielarts? Dan moet u zich registreren in het specialistenregister of het profielartsenregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Pas als u in 1 van de registers staat mag u de beschermde titel gebruiken.

Registreren bij de RGS

Wilt u zich registreren in het specialistenregister of profielartsenregister? Dan moet u:

  • een registratie hebben als arts in het BIG-register, en
  • een opleidingstitel als specialist of profielarts (of een erkenning van beroepskwalificaties) hebben

De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) controleert of u aan de regels voldoet. Inschrijving in het specialistenregister of profielartsenregister kost geld.

Herregistratie specialistenregister

Uw registratie in het profielartsenregister en specialistenregister is 5 jaar geldig. Daarna moet u zich opnieuw registreren (herregistratie). Hiervoor moet u aan de eisen van herregistratie voldoen.

Als uw herregistratie bij de RGS als specialist is gelukt, hoeft u zich niet te herregistreren bij het BIG-register. Het BIG-register neemt uw herregistratie automatisch over.

Registratie buitenlandse specialist of profielarts

Heeft u een buitenlandse opleidingstitel als specialist of profielarts? U moet zich ook inschrijven bij het BIG-register en in het specialistenregister of het profielartsenregister. Er gelden extra eisen voor uw registratie.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?