Proefplaatsing werkloze of gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Wilt u iemand met een werkloosheidsuitkering of een arbeidsongschiktheidsuitkering aannemen? U kunt een onbetaalde proefplaatsing aanbieden. Lees hier hoe.

Wilt u iemand met een werkloosheidsuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering aannemen? Maar weet u niet zeker of die persoon geschikt is voor de functie? U kunt een onbetaalde proefplaatsing aanbieden van 2 maanden. En soms van 6 maanden. Hierbij kunt u een jobcoach gebruiken.

De kandidaat gaat bij u aan de slag, maar houdt in die periode zijn uitkering. Als u tevreden bent over de proefplaatsing is een proeftijd niet meer nodig en kan de werknemer in dienst treden. UWV moet toestemming geven voor de proefplaatsing.

Wanneer komt u in aanmerking?

  • De kandidaat-werknemer heeft een WAO-, WIA-, WAZ-, Wajong-, Ziektewet-, WW- of IOW-uitkering van UWV.
  • De kandidaat-werknemer kan zonder hulp moeilijk werk vinden.
  • De kandidaat-werknemer heeft niet eerder voor u gewerkt.
  • U plant om de kandidaat-werknemer na een succesvolle proefplaatsing een dienstverband van ten minste 6 maanden en minimaal hetzelfde aantal uren als de proefplaatsing aan te bieden.

Bekijk alle voorwaarden voor een proefplaatsing.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt samen met uw werknemer de proefplaatsing aanvragen bij UWV. Wilt u een proefplaatsing langer dan 2 maanden, tot maximaal 6 maanden? Geef bij de aanvraag aan waarom u meer tijd nodig heeft om de werknemer te beoordelen. Bijvoorbeeld als de werknemer door ziekte of handicap maar 1 dag per week kan werken.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?