Onveilige levensmiddelen en diervoeders melden

Ontdekt u een mogelijk onveilig levensmiddel of onveilig diervoeder? Dan moet u dat melden bij NVWA. Bekijk hoe u dit doet.

Werkt u met levensmiddelen of diervoeders? En heeft u mogelijk een onveilig product gemaakt, geleverd of opgeslagen? Dan moet u dit melden bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Als u geen melding doet van een onveilig levensmiddel of diervoeder, kunt u een boete, waarschuwing of proces verbaal krijgen.

Wat is een onveilig levensmiddel?

Een levensmiddel is een stof of product dat uiteindelijk door mensen wordt geconsumeerd.

Een levensmiddel is onveilig als:

  • het product ongeschikt is (er zit bijvoorbeeld vreemd materiaal in, is bedorven of het voldoet niet aan de wettelijke normen)
  • het product schadelijk is (het product heeft bijvoorbeeld te veel chemische stoffen of glassplinters waardoor het schadelijk is voor de volksgezondheid)

De Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen kan u helpen beoordelen of een levensmiddel onveilig is en u een melding moet maken.

Onveilige levensmiddelen melden

Heeft u misschien een onveilig levensmiddel gemaakt, geleverd of opgeslagen? Dan moet u dit onveilige levensmiddel melden bij de NVWA. U moet dit ook melden aan uw toeleveranciers.

Vervoert u levensmiddelen en denkt u dat de producten onveilig zijn? Ook als vervoerder bent u verplicht om dit te melden bij de NVWA.

Wat is onveilig diervoeder?

Diervoeder is een stof of product dat uiteindelijk door dieren wordt geconsumeerd.

Onveilig diervoeder is:

Onveilige diervoeders melden

Komt u diervoeder tegen dat misschien onveilig is? Dan moet u de onveilige diervoeders melden bij de NVWA. Iedereen die met diervoeders werkt, moet een onveilig product melden. Bijvoorbeeld:

Na de melding

Na uw melding voor onveilige levensmiddelen of diervoeders kijkt de NVWA samen met u:

  • hoe groot het risico is
  • of u voldoende maatregelen neemt
  • of u extra maatregelen moet nemen, zoals het product uit de winkels halen of een terughaalactie

Is er een groot gezondheidsrisico? Dan moet u het product terughalen en een veiligheidswaarschuwing aanleveren bij de NVWA. De NVWA neemt contact met u op om een juiste veiligheidswaarschuwing volgens hun protocol te maken. De NVWA publiceert terughaalacties op de website.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409

2571 EK 's-GRAVENHAGE


KVK: 83150307

BTW: NL862752218B01

OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten



 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS

Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?