NL Lounge op toonaangevende mijnbouwbeurs Exponor in Chili

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De alom gerenommeerde mijnbouwbeurs Exponor is een 2-jaarlijkse Trade Fair. Met zo'n 40.000 bezoekers is het een zeer grote beurs. Het evenement vindt plaats in de noordelijke stad Antofagasta in Chili. Het is vooral interessant voor toeleveranciers in de mijnbouwsector. De kern van de bezoekers bestaat uit operationeel middenmanagers.

De Nederlandse ambassade in Chili en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) faciliteren een NL Lounge op de beurs. Veel andere mijnbouwlanden hebben ook hun eigen paviljoen.

Voor wie?

Als Nederlandse overheid zetten we ons in voor verduurzaming van de grondstoffensector wereldwijd, ook in Chili. Daar willen we u als innovatief Nederlands bedrijf graag voor uitnodigen en bij betrekken.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Interessante competenties voor de Chileense markt zijn:

 • Logistiek
 • Machinerie
 • Sensortechnologie
 • Water
 • Milieu-ontlastende techniek
 • Innovaties

Waarom deelnemen?

 1. De NL Lounge is in het Copper Pavilion en is een ruimte waar deelnemende bedrijven hun brochures plaatsen en potentiële klanten ontmoeten.
 2. Mogelijkheid tot deelname aan veldbezoeken van mijnen/raffinage-installaties van SQM, Albemarle (Faena – lithium) en Antofagasta Minerals (Mina Centinela – koper).
 3. Waar mogelijk, en als bedrijven geïnteresseerd zijn, organiseren we bijdragen aan de beurs in de vorm van presentaties.
 4. 's Avonds is er exclusief netwerken voor exposanten in het paviljoen van de kopermijn en smelterij van Chuquicacata.
 5. Samen met een eigen facilitator, actief in de Chileense mijnbouwsector, organiseert de ambassade matchmaking voor deelnemers.
 6. Seminar op woensdag- of donderdagmiddag; het onderwerp is representatief voor 'NL Solutions'.

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 personen).

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Bent u een ondernemende vrouw met internationale ambities? De overheid zet zich in voor meer diversiteit. Zij moedigt daarom specifiek vrouwelijke ondernemers aan om de internationale stap te maken via de Groei over Grenzen campagne. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen.

Aanmelden

De beurs vindt plaats van maandag 3 juni 10:30 tot en met donderdag 6 juni 16:30.

Voor informatie over de verschillende pakketten en registratie voor de beurs, verwijzen wij naar de website van Exponor.

Organisatie

RVO organiseert deze handelsmissie samen met de Nederlandse ambassade in Chili.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze handelsmissie, neem dan contact op met:Felix QuarteroRegional Business Developer / Trade Policy AdvisorNederlandse ambassade te Santiago de Chile

T: +56 9 3932 3809M: felix.quartero@minbuza.nl

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. 

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?