Informatie over veilig betalingsverkeer

De Nederlandsche Bank (DNB) is verantwoordelijk voor veilig betalingsverkeer. Lees hier over de regels voor betaalmiddelen.

De Nederlandsche Bank (DNB) is in Nederland verantwoordelijk voor veilig en betrouwbaar betalingsverkeer. DNB geeft in Europees verband eurobankbiljetten uit.

Regels voor betaalmiddelen

De betaalmiddelen, zoals de overschrijving en acceptgiro, voldoen aan de regels voor Europees betalen SEPA (Single Euro Payments Area). Met SEPA is er geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling in, van of naar een ander land in Europa. Voor alle betalingen maakt u gebruik van IBAN (International Bank Account Number). U mag zelf bepalen of uw klant contant, online, met pinpas of creditcard betaalt. U moet daarover goede informatie geven, bijvoorbeeld via raamstickers of op uw website.

Is een bankbiljet echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is:

Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa heeft? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u op Veiligbankieren.nl en bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Veilig online betalen

Als u een webshop heeft, moeten uw klanten veilig kunnen betalen. Dat kan via een beveiligde internetverbinding. Bij een beveiligde internetverbinding staat er 'https' in de adresbalk van uw browser in plaats van het normale 'http'. De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig).

Bekijk het webinar Starten met een webshop van de Kamer van Koophandel voor meer informatie over regelgeving bij het runnen van een webshop.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?