Duurzaam inkopen

Bij duurzaam inkopen kijkt u niet alleen naar de prijs en kwaliteit. U let ook op de gevolgen voor mens, dier, milieu en maatschappij. Vooral als u werkt met buitenlandse toeleveranciers. Controleer uw keten en voorkom risico’s die uw bedrijf schaden.

Bedenk wat u duurzaam wilt doen in uw bedrijf

Duurzaam inkopen, of maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI), is voor elke onderneming anders. Bedenk welke duurzame thema’s voor uw bedrijf het belangrijkst zijn. Dat bepaalt welke eisen u stelt aan de producten of diensten van uw toeleverancier.

Ken uw productieketen

Klanten en de overheid verwachten dat u zakendoet met aandacht voor uw omgeving. Internationaal ligt dat vast in de OESO-richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). U bent verantwoordelijk voor de hele keten van het product dat u verkoopt. Van grondstof tot eindproduct. Zorg daarom dat u weet wat er speelt in de productieketen en bij uw leveranciers. En bekijk hoe u risico's voorkomt of stopt. Gebruik hiervoor de MVO Risico Checker van MVO Nederland.

Voorkom risico’s bij inkopen in het buitenland

Koopt u producten in het buitenland? Dan is het belangrijk om te weten wat de herkomst van een product is. De productie kan namelijk in een ander land zijn dan waar uw leverancier zit. En onder andere omstandigheden dan in Nederland. Denk aan slechte arbeidsomstandigheden of discriminatie. Lees hoe u verantwoord zakendoet op buitenlandse markten op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Pas op voor corruptie in het buitenland

Als u internationaal zakendoet, kunt u te maken krijgen met omkoping of corruptie. Corruptie is strafbaar voor de Nederlandse wet. Ook als het in een ander land gebeurt. Lees wat u kunt doen om moeilijke situaties te voorkomen in de folder Eerlijk zakendoen, zonder corruptie. Bijvoorbeeld door het gebruik van internationale modelcontracten.

Overheid en maatschappelijk verantwoord inkopen

De Rijksoverheid doet aan maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) en geeft daarmee het goede voorbeeld. Ook andere overheden zoals gemeenten, provincies en waterschappen werken aan MVI. Als u maatschappelijk  verantwoord onderneemt, maakt u een grotere kans op een opdracht van de overheid. Lees meer over werken voor de overheid via een aanbesteding

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?