Cultuurlening

Bent u professioneel kunstenaar of heeft u een onderneming of organisatie in de creatieve of cultuursector? Lees hoe u een Cultuurlening aanvraagt.

Bent u professioneel kunstenaar of heeft u een onderneming of organisatie in de creatieve of cultuursector? En wilt u een duurzame investering doen? Dan kunt u een Cultuurlening met een lage rente aanvragen.

Het leenbedrag is minimaal € 1.000 en maximaal € 40.000 (in sommige steden en provincies € 60.000).

Wanneer komt u in aanmerking

Om een Cultuurlening aan te vragen, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U heeft een professionele kunstopleiding afgerond. Of u kunt laten zien dat u professioneel werkzaam bent als kunstenaar.
  • Als culturele organisatie moet u laten zien dat u bedrijfsmatig en professioneel actief bent in de culture sector.
  • De Cultuurlening is voor ideeën of projecten die bijdragen aan uw beroepspraktijk, professionaliteit en cultureel ondernemerschap. Bijvoorbeeld een instrument of presentatiemateriaal kopen, uw werkruimte verbouwen of kosten voorfinancieren.
  • U kunt de lening niet gebruiken voor de financiering van kosten van levensonderhoud, calamiteiten, huur voor uw woning of aflossing en herfinanciering van schulden.
  • U heeft een realistisch en haalbaar artistiek plan.
  • In uw plan laat u zien hoe u de lening gaat terugbetalen. Als u meer dan €10.000 leent, moet u ook een ondernemingsplan laten zien.
  • Kunstenaars moeten de Nederlandse nationaliteit hebben of een verblijfsvergunning voor de duur van de lening. U staat (met uw hoofdverblijfadres) ingeschreven in Nederland.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de Cultuurlening aanvragen via het kennisplatform Cultuur+Ondernemen. Cultuur+Ondernemen beoordeelt uw aanvraag en u krijgt een persoonlijk adviesgesprek.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?