Btw-regelingen

Soms gelden bijzondere regels voor het berekenen van btw. U berekent dan geen btw over uw omzet, maar bijvoorbeeld over uw winstmarge. Welke regelingen er zijn, leest u hier.

Kleineondernemersregeling (KOR)

De kleineondernemersregeling (KOR) is een btw-vrijstelling voor ondernemers met een omzet van maximaal € 20.000 per kalenderjaar. Als u meedoet, berekent u geen btw aan uw klanten. U draagt dan ook geen btw af aan de Belastingdienst. Daar staat tegenover dat u de btw over zakelijke kosten en investeringen niet kunt aftrekken. Op een paar uitzonderingen na, hoeft u geen aangifte btw meer te doen. 

Bekijk de KVK-video Checklist kleineondernemersregeling.

Margeregeling

Handelt u in tweedehands goederen? Dan mag u misschien de margeregeling toepassen. De margeregeling geldt voor de meeste gebruikte goederen die u zonder btw heeft ingekocht. Kunst, antiek en verzamelobjecten die u zonder btw heeft ingekocht, vallen onder voorwaarden ook onder de margeregeling. Bij de margeregeling berekent u de btw niet over uw omzet, maar over het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs van de goederen: de winstmarge.

Reisbureauregeling

Bent u ondernemer in de reisbranche? Als u aan de voorwaarden voldoet, moet u de reisbureauregeling toepassen. U betaalt dan btw over uw winstmarge in plaats van over de totaalprijs van uw reisdiensten. Maar u mag niet alle btw aftrekken.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?