APK-keuringen uitvoeren

Wilt u Algemene Periodieke Keuringen (APK-keuringen) uitvoeren? Lees hier wanneer dat mag.

Wilt u voertuigen voor APK keuren? Dan moet uw bedrijf een APK-erkenning hebben. Alleen een APK-keurmeester mag een Algemene Periodieke Keuring (APK) uitvoeren.

APK-erkenning aanvragen

U kunt een APK-erkenning aanvragen bij de RDW voor het uitvoeren van APK-keuringen op:

  • zware voertuigen (APK1)
  • lichte voertuigen (APK2)
  • landbouwvoertuigen (APK3)

Uw bedrijf moet voldoen aan de eisen in de Regeling erkenning en keuringsbevoegdheid APK en ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

De APK-erkenning is geldig voor 1 locatie. Wilt u op meerdere locaties gaan keuren, dan moet u voor iedere locatie een extra erkenning aanvragen.

APK-keurmeester worden

Alleen een bevoegd APK-keurmeester mag in Nederland een Algemene Periodieke Keuring (APK) uitvoeren. Een bevoegd APK-keurmeester heeft een geldig Nederlands APK-diploma. U moet hiervoor het examen APK-keurmeester halen bij IBKI. Om APK-keurmeester te blijven moet u iedere 2 jaar het examen APK-bevoegdheidsverlenging halen.

Keuringseisen aan voertuigen

Als u voertuigen keurt, moet u zich houden aan bepaalde regels en keuringseisen. Deze staan in het online APK-handboek van de RDW.

APK afmelden

U moet elke APK-gekeurde auto bij de RDW afmelden. Dat geldt voor goedgekeurde en afgekeurde auto's. U kunt APK-gekeurde auto’s digitaal afmelden bij de RDW via APK Webdirect.

Bezwaar na afkeuring APK

Keurt u een voertuig af en is uw klant het daar niet mee eens? Uw klant kan bezwaar maken? U moet uw klant het APK-rapport geven en direct contact met de RDW opnemen. De RDW onderzoekt bij u of de afkeuring klopt. Als de afkeuring niet klopt, moet u de kosten voor de APK-keuring vergoeden.

VESTIGINGSGEGEVENSDELTA ADVISORY B.V.
De La Reyweg 409
2571 EK 's-GRAVENHAGE

KVK: 83150307
BTW: NL862752218B01
OPENINGSTIJDEN
Ma t/m Vr : 09:30 - 17:30
Zaterdag : 12:00 - 17:00
Zondag : Gesloten 

CONTACT
De La Reyweg 409, Den Haag, Nederland
VOLG ONS
Chat openen
Delta Advisory
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?